despre control

Obisnuim sa gandim si sa vorbim despre noi ca suntem in control. Al naibii concept e un paradox, in sesnul ca nu putem sta fara control, nu merge nici sa controlezi totul. Am observat chiar ca unii il incrimineaza si-l pun la colț pe bietul control, la fel cum fac cu cuvantul „trebuie”. M-am gandit la acest „control” pe care-l tot uzităm si uneori e foarte potrivit, alteori nu. Si asta pentru ca sunt mai multe variante de control:-atunci cand doar supraveghezi si intervii doar daca e ceva nasol-daca vrei sa manipulezi tot si sa detii puterea supremă-o functie de gardă cu referire la supraveghere-functia de vigilență pentru pastrarea echilibrului intre lumea internă si lumea externă-punctul de luciditate care contine discernamantul si care intervine in reglarea necesara in caz de dileme sau dereglare emotionala
Pe bune ca nu putem sta fara sa simtim ca suntem in control, pe de alta parte nu prea controlam multe lucruri. Cel mult le controlam pe cele la care reusim sa fim atenti. Uneori atentia e controlul, alte ori constientizarea, prezența.
De fapt noi trăim in energia dintre control si lipsa controlului, căci de câte ori uitam de control suntem fara control, sau pe pilor automat. Si credeti-ma ca uitam mai des si mai mult decat credem. Asadar inauntrul nostru facem un zig zag intre control si uitare si daca cumva uitam mai mult decat ne e permis, atunci apar frica si ingrijorarea, cele 2 măsuri de siguranță si trecem pe „controlul de tip stress”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.