cine sunt eu?

Cine sunt eu?
Eu sunt cine si ceea ce sunt, desi eul meu a fluctuat mereu cine a crezut el ca sunt sau ca ar fi el insusi.
Astfel, daca ma uit in urmă, raspunsul la cine sunt eu e un cârnat de raspunsuri.
Adica eu am crezut despre mine diverse variante labile, ezitante, pompoase, mincinoase, culpabile, calme si linistite, resemnate, incantate, etc
In mii de momente cand am avut nevoie eu de mine sa stiu cum sunt, m-am intrebat si mi-am dat un raspuns. Un raspuns foarte rar multumitor, dar des un raspuns fragil, un mix de identitate cu increderea in sine aferenta momentului sau asa cum o oglindeau relatiile prezentului de-atunci.
In momente de liniste, tihna si curiozitate spirituala, fara sa am nevoie de raspuns m-am intrebat si gratuit…..„pana la urmă, cine mama naibii sunt? si daca imi dau un raspuns, de unde stiu ca nu ma insel? de unde stiu ca nu-i o iluzie??”
Ce-i drept, nici nu conteaza raspunsul si nici cuvintele care compun raspunsul, conteaza cat de confortabil ma simt eu cu raspunsul, eu fiind si cea care intreb si cea care raspund.
O cană nu se poate intreba pe ea insasi ce e ea si sa-si spuna „sunt o cană fabricata de firma x, cumparata de y si am rostul de-a tine ceaiul dimineata”.
Nici floarea nu stie ca e floare si ca imi incanta ochii, floarea doar exista si atat.
Sunt atat de multe momente cand ne intrebam si atat de multe raspunsuri!! De ce ma intreb cine sunt eu? De ce chiar acum? La ce-mi foloseste raspunsul? Ce raspuns mi-ar placea sa-mi pot da? Oare raspunsul meu ar trebui sa fie numai din parerea mea despre mine sau trebuie sa tin cont si de parerea altora? Doar de parerile altora sau si de rezultatele actiunilor mele? Ce sa contina raspunsul? Numele meu, titlurile mele, corpul meu si parerea mea in raport cu parerea altora, complimentele primite (adevarate, lingusitoare, formale si false), casa si bunurile mele, familia mea si parerea lor despre mine, prietenii si toti cunoscutii plus parerile lor??
Iata cum se complica raspunsul daca il analizam si noua de fapt ne trebuie un raspuns scurt, puternic, energetic, pozitiv si sustinator in ceea ce facem. Adica sa traim in continuare. De parca n-am putea trai si fara raspuns. Ba putem dar ezitam si ne indoim, vrem sa prevenim ridicolul, eroarea, oroarea.
Ma opresc din scris pentru ca altfel risc sa-mi petrec viata raspunzand la cine sunt eu.
Da, sunt si urarile voastre in raspuns, e si admiratia voastra dar si contestatiile unora. E toata lumea cuprinsa si intreaga viata in raspuns.
Dar tu, tu cine esti ?? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.