#experimentalizare

Mi-am amintit de un joc pe care-l jucam des si cu mare patos in copilarie, „măgarul împietrit”.Eram cati copii se nimerea sa fim, ne asezam in cerc cu exceptia unuia care ramanea in mijloc. Copiii din cerc jucau un fel de volei cu mingea dand-o de la unul la altul. Cand mingea iesea din cerc (pentru ca o scapa unul din noi), fiecare trebuia sa înghețăm in pozitia in care ne prindea scaparea mingiei.
Si ramaneam cu corpurile impietrite in pozitii ciudate (cum eram in goana dupa minge) si trebuia sa stam nemiscati. Cel din centru trebuia sa vina sa ne provoace sa ne miscam sau sa radem.
Ei, dpdv psihologic, autocontrolul declansat ca sa-ti mentii corpul nemiscat precum si rasul, e un exercitiu impecabil de scanare corporala, de detectare de senzatii si emotii si de comandă a mintii de a sustine corpul pulsand nemiscat.
Dupa mine putem face acest tip de joc chiar si azi ca adulti, putin simplificat pentru varianta sufragerie. Punem muzica, dansam penibil si cineva alege un moment sa bata din palme sau sa ne opreasca muzica si noi inghetam si stam asa intr-o forma de meditatie grea prin necesitatea constientizarii posturalitatii. Pentru constientizarea corpului si-a reglajului lui, mintea se va conecta bine de tot la corp ca sa poata sa ajute la improvizarea noului echilibru (daca ramai cu un picior in aer, stramb sau usor aplecat).
Faptul ca vine un altul si te face sa razi, provocandu-te face si mai misto situatia. Te complici si te stapanesti si mai tare, plus ca cel care are darul de-a te starni si dezechilibra isi va exersa abilitatile de comic si eforturile lui amatoricesti devin ilare prin standup-ul situatiei.
Măgarul împietrit e un joc misto, de interactiune, de contact, de teatralitate, de autoreglaj. Practicati-l, e ocazia perfecta sa radeti contagios si e mare nevoie de rasul molipsitor. Autocontrol, proprioceptie, constioentizare si râs….e formula perfecta pentru a simti ca traiesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.