„mă străduiesc”

Nu prea suport mantrele, dar nu ca ele ar avea ceva rau ci ca sunt folosite superficial. Folosirea lor superficiala automatizează, robotizează si tâmpește omul si-l face si caraghios. Și cu toate astea, mantra are ceva bun in ea, e o propozitie scurta sau un cuvant de care te agăți când ți-e frică, sau îți întărești voința cand iti slabeste, sau sa-ti sustii curajul.
Alde „e totul bine”, „sunt puternic”, „nu se intampla nimic rau”, „gandesc pozitiv” spuse pe fond de frica căcăcioasă mai rau fac, pentru ca te slabesc. Simti ca te minti si-ti scade autoritatea asupra ta. E un ceva autentic in noi care nu merge prostit asa, cu 3 lulele, 3 surcele.
Totusi eu am gasit o expresie absolut faină de zis des si repetitiv in momente incordate si anume „mă străduiesc”.
Mă străduiesc inseamna deopotriva ca: sunt in conștiență, sunt atent, sunt conectat la mine si la context, fac cat pot de bine in momentul in care sunt atunci, accept cat pot face atunci, sunt mobilizat, sunt sincer. Curios in mod pozitiv, „mă străduiesc” e onest de spus chiar in plina frica. Adica dincolo de frica, sau in pofida fricii, sau cu tot cu frica eu ma straduiesc. Fie la volan in situatii grele, fie in momente de fobie sociala, in momente de timiditate sau rusine, in depresie sau vlaguire.
Ma straduiesc, e una din expresiile cele mai sincere, curate si sanatoase care si contracareaza perfectionismul.
E, cum ar veni o mantră adaptata la zilele noastre fara iz de nimic dubios. Pentru ca ma pune pe mine in centrul atentiei si ma tine conectata la experienta.
E si eu fel de, cum ii zic eu #experimentalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.