despre intelepciunea de-a trai viata

      Niciun comentariu la despre intelepciunea de-a trai viata

Stiti ce mi-ar placea? Ca fiecare om sa vrea sa-si scrie pe scurt povestea vietii dupa ce trece de 70 de ani. Povestea sa fie scurta si bazata pe marile evenimente ale vietii, asteptarile si dezamagirile omului, ideile lui fixe despre viata, decizile si lui care au presupus acceptare si renuntare.

Eu am mers o data pe saptamana la un azil de batrani cu scopul de a le face evaluarea in vederea unui posibil consult psihiatric si consiliere in jurul problemelor fiecaruia.

Apoi, la cabinet am avut sansa sa lucrez din cand in cand cu destui seniori cu privire la depresii, doliu, atacuri de panica, boli etc

De la analiza vietii varstnicilor am invatat multe lucruri si-am tras concluzii cu privire la filozofia vietii in raport cu moartea.

Din toate vietile seniorilor am deprins intelepciunea ca viata oamenilor se invarte in jurul suferintei, suferinta care se bazeaza pe 2 sau 3 idei fixe. Cand am inteles asta, m-am trezit la timp cum ar veni, sa inteleg ca tot ce am de facut este sa jonglez cu oportunitatile si sa descopar ce inseamna pentru mine a-mi trai viata. Cateodata mi se pare ca am inteles, alteori uit si-mi reamintesc dupa ceva timp, alteori mi se pare ca nu am inteles niciodata nimic. Dar ma straduiesc mereu sa scot cea mai buna versiune a mea, aspect pe care vi-l doresc si voua.

Si daca prima mea idee utopica s-ar concretiza si-ar exista o biblioteca cu si despre vieti omenesti (povestite nu ca sa expuna persoana ci mai degraba s-o confirme), am putea accesa cu totii vieti sa ne tragem concluziile ca sa ne putem trai propria viata mai fain si mai original. Uneori imi imaginez adn-ul ca o biblioteca cu gene care contin povestile stramosilor nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.