sa dai sens abținerii

Lucrez cu o femeie tanara care vrea sa renunte la dulciuri. De fapt, nu sa renunte ci sa le reduca la o cantitate mica. A mai avut porniri hotarate de-a mai renunta dar, cum-necum s-a reintors la ele. Ieri a facut 11 zile de abstinenta si am discutat cum trece prin pofte sau peste ele. Cand isi aminteste de placerea ciocolatei si o cuprinde pofta, o energie perfida, puternica o cuprinde si apar idei despre cum sa faca rost de ciocolata si ii apar si imagini. Aici ea foloseste o tehnica buna, isi imagineaza ca sta la masa cu ea insasi cu o masa plina de dulciuri si isi spune:
-uite, ai putea sa te indopi pana nu mai poti cu toate astea. Sa le mananci pe toate. Si dupa aia??Unde ai ajunge??Hai sa mai rezisti pana iti va fi pofta doar de o bucatica mica.
Este foarte greu sa schimbi un obicei. Creierul e un organ puturos si de aceea el isi face un set de obiceiuri pe care le ruleaza automatizat in timp ce el leneveste sau vrea placere. Fiecare obicei e legat de celelalte obiceiuri, astfel incat daca umbli la un obicei, le deranjezi si pe celelalte si creierul ne face sa credem ca schimbarea nu e posibila si nici potrivita pentru noi, precum ne si da falsa senzatie ca nu putem si nu avem incredere in noi, sau mai rau ca nu avem vointa.
Sa fii prieten cu creierul tau e un ideal, asta pentru ca minunatul e foarte lenes si pretentios. Doar cu ce-i place lui mai mult decat decat lenea il poti indupleca.
De aceea, clientei mele, stiindu-i structiura umana, i-am propus o idee.
-hei, ce-ai zice daca dam sens starilor de pofta turbata?
-cum adica?
-sa faci un contract cu Creatorul sa-l rogi ca, de fiecare data cand te abtii cineva sa se vindece de cancer in lume.
De fiecare data cand rezisti, un tanar rezista la droguri.
De fiecare data cand rezisti, un barbat agresiv renunta sa loveasca o femeie. Sa-ti trimiti energia si intentia de-a rezista si altora care nu o pot izvori ei ci au nevoie sa o primeasca de la altii ca tine.
I-a placut ideea, acum o pune in practica cred. Asadar, cand aveti nevoie sa luati vointa si putere de undeva, luati-o de la clienta mea ca trimite destula in eter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.