despre frica

#Frica e prevazuta sa se declanseze cand esti in pericol si sa se exprime prin fuga sau lupta. Frica necesita un sistem de evaluare a riscului care se poate denatura printr-o folosire inadecvata. Daca am fost dresati cu bau-bau cand eram mici, apoi sa stiti ca ni s-a batut in cuie promptitudinea fricii, garda vigilentei precum si-un pui de paranoia care poate creste oricand sa se faca o paranoia mare cu patru picioare.
Sistemul fiecaruia este sabotat de ideea ca am putea fi in pericol fara sa stim (gen am un șarpe sub pat de care nu stiu, sau oricand pot lua un microb care ma poate omorî iar eu sunt in pericol fara sa stiu).
Pentru ca exista si pericole anuntate dinainte, gen epidemie, sistemul fiecaruia de evaluare a riscului sau pericolului tine de cunoastere, aproximare, anticipare. Tine de gandire, de raportarea tipului de pericol la skilsurile si copingurile pe care stii ca le ai raportat la experiente de acelasi fel, raportat la cum iti imaginezi ca va fi, ce crezi ca poti face tu sa te ajuti, sa previi, sa combati.
Btw, o sa compun o serie de exercitii #mindfullness din categoria #experimentalizare special pentru frica de bau-bau. Sa se poata omul insusi ajuta sa scoata cuilele care i-au fost batute. Ce credeati ca „a fi ceva batut in cuie” inseamna ireversibil?? No, inseamna strong dragii mei. O meditatie tip tesla si țac-pac, declansam si inversam frica de surplus, frica in avans, frica de frică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.