despre piedicile meditatiei

In ultimul timp se vorbeste despre meditatie foarte mult. Despre avantaje, programe in scoli si in firme, in penitenciare si-n clase cum e yoga. Studii despre creierul in meditatie sau cum arata modelat de meditatie, numai avantaje.

Acum pe bune, e singura practica in care invatam sa ne autolinistim si in care nu mai depindem de altii ca sa ne sustina cand avem stari nasoale.

Meditatia e un fel de lux pentru multi pentru ca cere rabdare, repetitie, consecvență, voință si altele.
Adevarul e ca meditand invatam sa ne îmblânzim animalul intern care ne perturba sau ne mușcă des. Nu numai ca-l imblanzim, dar ne imprietenim cu el si ne si jucam dupa aia si ne tine companie.

Unde vreau sa ajung cu aceasta postare:

Pe fondul faptului ca-s psiholog si ca toata ziua vorbesc cu oameni care vor sa-si imbunatateasca viata, va dati seama ca ating si chestiunea meditatiei. A celei de un minut la inceput.
Sunt o mare sustinatoare a mediatatiilor scurte la debut si cred ca ma pricep bine sa fiu instructor in acest sens.

Partea cea mai interesanta din povestea asta (adica a omului care intelege avantajele meditatiei si vrea sa o si foloseasca) e ca uneori oamenii se lovesc in rutina lor de un fond sufletesc intunecat care ii impiedica sa mediteze.
Ceva de genul (spun oamenii) „vreau sa meditez si ceva din mine nu vrea, ba, acele ceva vrea sa sufar”.

Ăsta e punctul in care ajung mulți oameni cand constata ca „eu sunt suparat pe mine”. Si ma mai si nelinisteste si enerveaza treaba asta. Ce mama naibii mai e si chestia asta??
E ceva. E punctul zero din tine in care e stima de sine si increderea mea in mine, e zona in care eu ar trebui sa am autoritate asupra mea….dar n-am. Nasol, asta numai la analizarea subteranului se preteaza, adica a acelor chestii de care uitasem sau speram sa uit. Alea cu rusinea si cu nespusul. P-astea numai meditatia le scoate la suprafata.

Cand bagi galeata atentiei in puțul minții poți sa scoti pe langa apa si chestia care face apa sălcie uneori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.