despre posibila schimbare

Stiu ca lucrurile se leaga unul de altul.O persoana care ar vrea sa manance mai sanatos si nu poate, ar trebui sa examineze stilul de viata sa vada cum si in ce fel mananca . Daca descopera ca stilul de viata ingreuneaza sau se opune unui regim „altfel”, ar trebui deci sa modifice ceva in stilul de viata. Care stil de viata, inseamna obiceiuri legate intre ele. Nu am intalnit nicio persoana sa vrea sa-si examineze si modifice stilul de viata doar ca sa poata manca altfel . Pentru ca aproape toti oamenii sunt „puternici” in zona de comfort , adica in harta obiceiurilor lor.
Abia dupa ce cineva isi constientizeaza inlantuirea lucrurilor intre ele, care sunt obiceiurile (dependentele de fapt), s-ar putea hotari sa clinteasca cate ceva. Daca poate clinti, ar trebui sa inteleaga, sa invete si sa exerseze deconditionarea.
Deconditionarea, fiind constientizarea actiunilor, delimitarea lor, extragerea lor pe rand in vederea modificarii. Dupa ce o actiune este aleasa spre a fi modificata, ea va fi examinata pe pași, si se va hotarî ce anume faci ALTFEL, cum, cand. De ce-ul e motivul cu care pornesti deconditionarea.
Din sub-actiunea pe care doresti a o schimba, daca o elimini pe cea veche, trebuie sa o inlocuiesti cu una noua care sa se potriveasca.
Ati inteles ceva? De ce de la un simplu AS VREA SA MANANC MAI SANATOS, daca constat ca nu pot manca mai sanatos, se ajunge la stil de viata, la deconditionare, la clintire, la constientizare, la notarea progreselor….aceasta fiind baza contextului in care poti incepe sa mananci mai sanatos?
Apropos! Acest proces nu e valabil numai pentru a manca altfel. E valabil si pentru a modifica sau inlocui orice obicei. Greu, dar merita. Face facerea mai interesanta. Viata mai palpitanta. Tu mai implicat. Tu facand ceva pentru tine. Că…nu stim de ce, traim si uitam sa facem pentru noi ceva. Nu prea ne daruim noua ci altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.