relația cu casa ta

      Niciun comentariu la relația cu casa ta

Fiecare din noi suntem intr-o mare relatie cu casa in care traim.

Sunt muuuuulte tare de spus despre acest tip de relatie, dar ce vreau sa zic azi, aici, e ca am observat urmatoarele raporturi om-casă:

1. Omul isi domina casa. Casa e la dispozitia omului, o deserveste cand vrea. O calareste dupa bunul sau plac. O foloseste, casa realmente ii foloseste. O respecta, o curata dar n-o slujeste.

2.Omul intr-o relatie egalitara cu casa. Omul munceste la casă si pentru casă cat o face si pentru el. Jumatate din timp si-l aloca lui, jumatate casei. Omul tine cont de casă mai mult decat e cazul: nu divorteaza din cauza casei. Nu pleaca in concediu ca redecoreaza casa. Daca in casa e deranj si omul obosit, nu se culca pana nu face curat.

3.Casa domina omul. Omul e sluga casei. Fie ca pentru ea a facut un mare credit care-l cocoseaza pe om. Fie ca tine cu dintii de ea sa o lase mostenire. Fie ca e supraincarcata de istorie personala crunta. Pune interesele casei deasupra intereselor sale. Se lasa pe sine pentru casa. Prefera sa aiba o casa impecabila, moderna, curata, luxoasa in detrimentul sau. Isi sacrifica hainele, distractiile, calatoriile ca sa bage banii in casa. Casa devine monument istoric de familie.

Daca casa in care stai justifica demersurile ce le-ai facut pentru ea si iti da cuib, caldura, intimitate, zona personala, spatiu de a fi tu e excelent. daca in casa bagi mai multi bani si munca (treaba, smotru) decat iti ofera casa, e naspa (dupa mine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.