poziția notei 4

      Niciun comentariu la poziția notei 4

Cand eram eleva ma plictiseam rau la ore si survolam clasa cautand cu ochii ceva interesant. Si-ntr-o zi uitandu-ma la colegii din banci priviti din lateral, mi-am dat seama ca scolarii stau cu corpul in forma de nota 4.
Nota 4, nu cifra 4 daca intelegeti ce vreau sa zic.

Imi amintesc ca in clasa intaia ma apuca o frichineală si-o disperare de-a sta pe loc in timp ce ma simteam ca un bondar tintuit de bold intr-un insectar. Bietul corp trezit nemilos de mama sau de sor-mea, năuc si căpiat mergea prin casa si se imbraca condamnat la normalitatea pe care nu mi-o explica nimeni de ce e asa de râvnita, mancam cu noduri si plecam spre scoala. Acolo intram intr-o harmalaie de copii si brusc cand aparea invatatoarea ne potoleam si intepeneam pe scaunele care scartaiau infiorator si trebuia sa nu ne miscam.

Si-mi amintesc nervii care-mi umblau prin picioare mai intai ca un sarpe facut din senzatii de sfârâială care la inceput se muta prin corp apoi crestea si ma scurcircuita la nivelul atentiei.

Nu stiu altii cum au fost dar eu am avut mereu obisnuinta de a aasculta ce zice altul si de a comenta in mintea mea, astfel incat a fi elev la ora pentru mine insemna asa: corpul chinuit si ganduri si vocea interioara despre chinuiala corpului, privitul profesorului si ascultarea a ceea ce spune el plus comentariile mele despre ce spunea profesorul.

Practic in capul meu se amesteca propria mea voce interioara cu vocea profesorului. Si nu eram politicoasa cu profesorul deloc in mintea mea decat daca acesta zicea chestii interesante sau care imi hraneau curiozitatea. Atunci deveneam brusc admirativa si cooperanta cu profesorul si binevoitoare in a primi cu deschidere ce zice el.

Azi imi dau seama ca scolaritatea pentru mine a insemnat un chin corporal si-o varza mintala venita din ce comentam eu despre ce spunea proful. Nu stiu cum e la altii daca tot asa o fi ori nu.

Plecasem in acesta postare despre pozitia corpului in forma de nota 4. La vremea aia evident nu stiam ce inseamna simbolul si puterea lui dar de simtit simteam strania coincidenta de a sta cu corpul in forma de 4, care avea puterea de a intari obedienta elevului in raport cu scoala. Ma simteam vinovata tot timpul pentru ca nu puteam sta serenta, calma si ideala in banca si sa absorb totul cu placere. Azi ma bucur ca nu am facut-o pentru ca nu as fi supravietuit sa raman eu insumi pana azi ci ma transformam intr-un zombi social.
My god bancile si scaunele scartaiau infiorator si noi nu aveam voie sa ne miscam prea mult. Banca mea era ca o corabie veche care scartaie. Habar nu am de unde am gasit puterea de a sta zi de zi in banci care au scartait si-am trecut cu bine prin toate. Il numesc erou pe micul scolar din mine.

Suntem in 2018 si sunt libera sa scriu cum ma simteam si anume ca nu mi-a placut scoala decat pe alocuri si nu ma rusinez de asta si nici vinovata nu ma mai simt. Si inca stiu ca elevii stau cu corpurile tinutiute in banci si tratate fara nici cel mai mic respect si intelegere.

Daca nu va scrie nimeni pana la urma voi scrie eu un set de idei care cultivate ar putea baga si corpul in seama la scoala. (sperand ca acasa faceti asta).

Nu-i mare lucru, un pic de contracturi musculare facute simultan cu respir si expir si relaxare. Stiu niste tipsuri misto care pot prin constientizare sa elibereze sarpele care umbla prin corp si-l chinuie doar prin faptul ca el sta ca fraierul tintuit in banca fara sa aiba voie sa plece de acolo.

Ar trebui sa fie materii in orar :
-cum sa fiu atent si sa nu ma pierd in neatentie
-cum ma concentrez
-cum resusesc sa tin corpul in banca si cum il calmez din mers (de fapt stând) daca are nevoie de miscare.
-cum amân eficient ce vrea mintea versus ce trebuie sa fac in clasa

Stiu care e situatia in tara si-n scoala si nu caut vinovati dar ma uit dupa resurse de transformare. Ceea ce am zis mai sus e o evocare a micului erou din mine care a fost neinteles si chinuit si niste recomandari ale psihologului care sunt, recomandari care sunt usor de aplicat si ar avea efecte uriase.

#copilulinterior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.