Homo Deus si sincronicitatea

      Niciun comentariu la Homo Deus si sincronicitatea

Ador sincronicitatea mai ales cand se manifesta concret in viata mea si…desi nu am explicatii pentru ea, imi produce uimire, surpriza, recunostinta si mirare. De fapt, sincronicitatea imi produce o bucurie inocentă. Sa va povestesc pe scurt ultima sincronicitate din viata mea.

Acum cateva luni o clienta a facut o referire la cartea pe care-o citea si despre care-a vorbit in termeni laudativi, gen „carte care merita citita” si anume Homo Deus.
Mi-am notat in minte sa ma interesez de ea si daca ma convinge, sa mi-o iau. La scurt timp o caut dar nu am gasit-o disponibila si-am renuntat in mod de amanare, notand in minte sa nu uit de ea.

Am constatat ca nu as fi avut cum sa uit de acesta carte pentru ca ici-colo am dat de ea fie pomenita, fie citată, fie recomandata si mi-am intarit ideea de a mi-o achizitiona. Anumite carti care se dovedesc a fi de anvergura ma incita gen sa inteleg de ce ii incita pe multi, chiar adca e posibil ca tema cartii sa nu ma inspire, dar tot vreau sa stiu de ce prinde la oameni.

Recent, acum vreo cateva zile in urma o vad iar pomenita si ma pornesc sa mi-o comand si iar nu o gasesc rapid. Si ce credeti ca fac? Plecand de la ideea ca vreau musai cartea, ma pun si scriu unui văr care sta prin librarii si traieste printre carti si-l rog sa mi-o ia. Asta s-a intamplat miercurea trecuta. Var-miu a zis ok Viki ti-o cumpar.

Ei, a doua zi a venit la mine o prietena si ce credeti? Ma trezesc cu ea ca imi intinde un cadou ce parea o carte impachetata si zice „nu am reusit sa vin la ziua ta, ti-am luat asta cadou, sper sa-ti placa, e genul de carte de care citesti tu”.

…Si cand rup hartia….cartea Homo Deus era cadoul.
M-am emotionat tare si i-am si zis prietenei mele de cand mi-o doresc si mai ales ca, in ziua precedenta scrisesem varului meu sa mi-o ia, deschid whatsapp-ul si-i arat. Si prietena mea zice…ooo, la ora 4 dupa amiaza i-ai scris…? Pai chiar la ora aia ti-am cumparat eu cartea!!

Sa mentionez ca Homo Deus e cartea a 2-a a autorului, fiind urmarea de la Homo Sapiens. Si ce credeti? Var-miu a doua zi, mi-a adus ….Homo Sapiens.

Hai, ziceti nu-i macrameul ăsta prea misto? Incarligarea asta de dorinta (a mea) lansata in eter si accesata de prietena mea ? Si var-miu care mi-a adus prima parte?? Ăsta e universul termodinamic (care se misca si transforma intr-una) si cateodata aceasta mega miscare transformativa permite realizarea unor conexiuni care se dovedesc a fi sincronicitati chiar daca nu-s demonstrabile la nivel de traseu sau prin explicarea tipului de conexiune facuta. Dar de simtit se simt misto rau, drept urmare scepticul fizician ateu care dintr-o probabilitate posibila imi citeste postarea , il rog sa nu-mi striveasca corola de minuni a lumii.

Eu am impartasit cu voi micuta schema prin care cartea a ajuns la mine printr-un zig zag plecat din dorinta mea sincera si inocenta intr-un mod neconventional, ca sa va fac sa suspinati dupa varianta nostima a universului. Univers pe care stiinta terrei il chinuie rau.

Sincronicitatea e un mod de a-mi reaminti ca mai e „ceva” in spatele lucrurilor si ca inca nu calarim prin stiinta tot. Am o legatura speciala cu acel ceva care ne tachineaza discret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.