cum faci dintr-o zi banala, una speciala

Am stat puțin cu ochii in tavan si-am facut o retrospectiva a zilei si m-am surprins gandind c-am avut o zi banala. Nimic rau, nimic special. Cum ar veni, o zi oarecare din viata. Si-apoi am simtit un fel de monotonie si mi-a dat tarcoale un gand, cum ca de mine ar tine daca aceasta zi va ramane banala sau as putea-o personaliza. Poate c-as putea, dac-as cauta sa vad ce mi-a placut azi, ce m-a distrat, ce-a fost misto si mai ales daca m-a transformat in vreun fel.
-am facut salutul soarelui din yoga dimineata pe gazonul din curte si-am stat chiar si cu gura cascata sa-mi intre soare in gât
-mi-au placut florile din ghivece cand le-am pus apa si-am constatat ca au cunoscut un salt dupa ce le-am pus vitamine si minerale. Bonsaiul batran care a fost chel 2 ierni la rand si-am crezut ca moare arata acum ca un bonsai hipster cu niste frunze lucioase de zici ca a fost zmeu toata viata. Lamaiul are cam 10 lamai mici de cred ca ma voi satura de limonada de la atatea lamai.
-mi-au placut sedintele de azi si mai ales, realizez chiar acum ca i-am felicitat pe toti pe rand pentru progresele facute. Cuiva chiar i-am zis ca ar merge o rarire a sedintelor intrucat e ok pe toate planurile (mare lucruu!!).
-am vazut o poza pe fb azi dimineata de-am râs cu lacrimi. Porcoasa, sorry nu pot sa scriu, dar am ras si-am zis că, cu 5 poze de genul te vindeci de depresie.
-am mai facut o sedinta de urgență ceva mai tarziu si am negociat foarte dur (si sper ca si eficient) tema suicidului la un client cu risc crescut. O sedinta grea, dar necesara. E greu tare cu depresiile clinice severe dar duc, ma descurc. La naiba am vorbit cu atat de multi oameni in suferinta incat gasesc mereu ceva bun de insuflat.
-am vorbit c-o prietena care si-a rezolvat o problema care-i statea pe suflet si m-am bucurat pentru ea. Ma bucur si pentru mine totodata ca ma batea la cap cu problema respectiva de o luna zilnic. (!!)
-m-a prins ploaia afara in curte strangand pernele de pe fotolii si pentru ca m-a udat am stat si m-am invartit in ploaie si m-am facut ciuciulete
-am organizat din telefoane (o persoana draga m-a ajutat muuult) un transport din capitala acasa la mine pentru maine. Un om drag care are un aparat complex de gym renunta la el si mi-l da mie. E ideal pentru lenea si cifoza mea. Aparatul ma va salva sa nu ajung sexy pentru Quasimodo.
-am mers pe aleea de pietre despre care n-am mai scris demult (am de gand s-o fac) si m-am gandit la sutele de oameni care mi-au trimis pietrele. Am cred ca o mie de pietre din colturi diferite de pe terra. Niste oameni care erau in vacanta s-au gandit la mine si s-au aplecat au luat o piatra, au pus-o in bagaj, au trecut-o vama si mi-au trimis-o mie. Cand stau pe vine si ma uit la alee, mi se umple inima de recunostinta si viata mi se pare frumoasa.
Asa ca azi fu de fapt o zi frumoasa din viata mea plina de tot ce am insirat mai sus. Cu flori, cu depresii, cu lacrimi si daruri si pietre, cu prieteni de toate felurile, cu ploaie si-acum c-o postare aici.
M-a transformat aceasta zi prin constientizarea ca banalul poate deveni special daca vreau sa-mi daruiesc asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.