variantă de interpretare a „iubirii neconditionate”

Conditionarea ar fi procesul prin care o actiune se petrece daca se indeplinesc niste conditii. Stimul si reactie prin recunoastere si accesare de experiente anterioare.
Iubirea conditionata ar fi iubirea care acceseaza experientele trecute si totodata iubirea filtrata care are un fel de „logică” subiectiva (desi expresia e nonsens, e valabila numai la nivel personal).
Am citit si vorbit despre iubirea neconditionata care ar fi iubirea indiferent pe cine, unde, cum, in ce fel. Adica sa putem iubi pe oricine indiferent cum e subiectul iubirii si cum ne trateaza.
Parca n-as crede ca la asta se refera.
Pentru mine, iubirea neconditionata ar fi iubirea live in deplină conștiență a momentului, fara accesarea experientelor trecute (deci fara posibilitatea conditionarii) si fara conditii. Adica o traire fara gandire sau fara implicatiile gandirii in momentul in care iubirea se activeaza. Implicatiile gandirii s-ar referi la rezonabilitatea iubirii, oportunitatea ei, cautarea confirmarii samd
Nu stiu daca m-am facut inteleasa sau ce parerea aveti cei care ati putea citi poliloghia mea dar pentru mine varianta mea are mai mult sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.