mic ghid de sanatate

      Niciun comentariu la mic ghid de sanatate

Sanatatea e un rezultat al actiunilor tale. E o atitudine in fata vietii si cuprinde cam urmatoarele:
-sa ai o relatie buna cu tine, sa constientizezi cat se poate de mult tot ce faci
-sa fii perfectbil si sa iti vrei cea mai buna versiune a ta
-sa ai traumele si copilaria procesate sau in proces de integrare
-sa lucrezi la rezilienta, să iesi din zona de confort. Sau daca iesi fara sa vrei nu suferi ci exploreaza.
-sa ai relatii multe (dar nici extraordinar de multe) sanatoase si sa nu depinzi de niciuna. Sa stii sa refuzi, sa te certi, sa te impaci, sa ai beneficii din relatii. Invata sa respecti diferentele dintre tine si altii.
-iubeste-te si iubeste natura si oamenii. Reflecteaza la ceea ce e iubire si ce nu. Invata sa iubesti.
-fii atent la relatia mancare si digestie excretie, mananca cat poti de putin si ceea ce se dovedeste sanatos pentru corpul tau
-renunta cat poti la chimicale in mancare si curatenie. Fii cat poti de natural. Reflecteaza la conceptul de „curatenie lună si șmotru” ca pe temen lung sunt boala curata.
-nu te mai lua dupa altii gandeste te cu mintea ta, invata sa lasi intuitia sa iasa
-acorda somnului o atentie regeasca. Pregateste-te cu bucurie pentru somn si cere expres creierului ce vrei sa faca in timp ce tu dormi. Invata sa treci in revista inainte de somn ceea ce te-a suparat peste zi si declanseaza acceptarea sau iertarea pe care le doresti in somn.
-ai grija la corpul tau si felicita-l de cate ori stranuta, rade, tuseste, ragaie, trage parturi, casca, sughite ca atunci se autoregleaza.
-sa te distrezi si sa te joci cat se poate de mult, singur sau in relatii dar sa nu amesteci distractia cu partea serioasa a vietii
-sa ai un job care sa-ti placa sau daca nu-ti place sa ai compusa o atitudine de fair play pentru el
-sa fii rezonabil cu tristetea, frica, furia ca stari. Sa le permiti sa se exprime dar sa nu ramai prea mult in ele
-sa ai un dialog interior tu cu tine in care sa vorbesti cu tine si sa ai un dialog cu mintea cat se poate de mult
-sa faci speciile de miscare care are nevoie corpul tau. Un pic de alergare, yoga, stretching, miscari animalice, dans liber, dans de prosteala, dans de ras, dans gratios (cat de gratios poti fi tu), dans eliberator
-Studiaza-ti si fii constienta de actiunile de a manca, merge, dormi, zambi, auzi etc , fa-le in mod personal
-sa petreci zinic cateva minute cu tine fara sa faci nimic altceva, sa inveti sa savurezi nimicul
-sa respiri dimineata si seara si de cate ori e nevoie
-sa inveti tehnici de relaxare corporala si mintala si sa le practici la nevoie. Orice tehnica se aplica dupa ce esti constient
-sa iti dezvolti inteligenta umoristica, sa ai umor sa poti sa-ti accesezi umorul si rasul instant
-sa ai o parere personala despre Dumnezeu, facerea lumii, biblie si religie. Nu mentine pareri contrare , incerte sau de frica. Rezolva si scapa de puterea conceptelor „pacat, blestem” printr-un preot. Dumnezeu nu are nevoie de frica noastra si nu are legatura cu pedeapsa. Hotaraste-te si plaseaza-l undeva si da-i o imagine. La fel lamuresteti-o cu raiul si iadul ca pastrarea modelului religios concomitent cu cosmosul de la stiinta te face terci la minte (prea multa incertitudine si o dilema prea consumatoare de energie) , te rupe in doua.
-stai cat poti de mult in contact cu corpul si simte-l. Vezi cate feluri de tensiuni si simtiri exista. Incepe sa-ti intelegi durerile si scoate frica din ele. Fii in dialog cu partile corpului cu organele care fiecare are inteligenta lui si istoria lui.
-lamureste-ti ce inseamna sexul pentru corpul si mintea ta si exploreaza, reflecteaza, tatoneaza ce ar fi de facut pentru dezvoltarea perspectivei. Ia aminte daca te descarca sau incarca si daca poti invata sa iei sau sa dai energie prin asta dupa cum eai nevoie. Cugeta la erotism si vezi daca stii tot ce trebuie pe aceasta tema.
-ia aminte de povestea veche a familiei tale , construieste-ti un arbore si vezi ce presupuneri ai despre fiecare membru viu sau mort din neam. Intreaba-te apoi daca presupunerea se refera sau manifesta si la tine. Biografia ta, devine biologia ta.
-reflecta si aplica curajos iertarea, renuntarea, acceptarea. Prelucreaza rusinea, vinovatia, invidia, ura si toate speciile de suferinta.
-infrunta-ti propria moarte si gandeste-te la ea ca sa-ti dai motive de trait
-reflecteaza la prostia ta si da la pace cu ea
-practica recunostinta pentru ca te-ai nascut, ca esti in viata si pentru tot ce ai ok
-cultiva o relatie buna cu natura, reseteaza-te mereu la frecventa naturii. Considera-te un copil al naturii si imaoie-te in natura cat poti de mult. Ai mare grija la relatia cu microorganismele din noi si din jurul nostru, de la relatia cu ele ne vine starea de bine viscerala si nu numai.
-sa te iubesti si accepti si sa te distrezi pana mori. Nu stii sa faci asta inca? Invata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.