despre îmbrățișare

      Niciun comentariu la despre îmbrățișare

Luatul în brațe și îmbrățișarea sunt contacte umane printre cele mai valoroase implicând corpul, mintea, energia, respirația și emoțiile. Să ții pe cineva în brațe și să te potrivești la respirație cu acea persoană, este o fuziune sănătoasă și completă.
Fiecare din noi a fost ținut în brațe și de aceea ne calmăm când suntem ținuți pentru că recunoaștem și ne amintim senzația de a fi ținut, susținut.
Fiecare din noi avem nevoie de cel puțin un alt om care să „ne țină să nu cădem”, când ne simțim singuri. Avem nevoie și să sărim în brațele cuiva când suntem fericiți, să ne ridice și să ne învârtească, să chițăim și să țipăm 🙂
Când îmbrățișăm cu drag o persoană, creierele produc oxitocină, un hormon specific fericirii care e sănătate curată.
Eu sunt o îmbrățișătoare atât în viața privată (rog prietenii să confirme) cât și în cabinet unde îmbrățisez oameni la greu. Le șterg lacrimile, îi legăn, îi mângâi evident când au nevoie. Acum vreo ani, o doamnă frumoasă mi-a zis în timp ce plângea că cele mai bune momente ale terapiei sunt când plânge și eu îi șterg lacrimile și o legăn. Și nu era o tipă tristă și nici deprimată dar nu avusese curaj să plângă singură.
Azi vă îmbrățisez pe toți – la un loc – deja îmi imaginez o hărmălaie tip rugby dar cu veselie, cu inimi care bat la unison, cu bujori în obraji și cu zâmbete de toate tipurile.
Îmbrățișarea se asortează fain cu zâmbetul, cu mângâiatul cu respiratul, cu obraz pe obraz și cu pupatul obrazului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.