despre conectarea in relatii

Baza #socializarii, baza relatiilor este capacitatea cuiva de-a se conecta.Capacitatea de a te conecta la o persoana poate functiona de la #sine, sau e nevoie de #constientizare pentru a se putea realiza. Multi, multi, multi oameni sunt „retrași emoțional”, sau altfel spus, „cu hubloul de conectare” inchis.
Simțul de a evalua la celalalt daca e inchis sau deschis e o specialitate de-a empatiei, complexa si greu de prins in cuvinte. E foarte greu de explicat in cuvinte cuiva inchis cum sa se deschida. In primul rand inchiderea sau deschiderea emotionala e in zona gat-inima-stomac. E ca si cum acolo avem un mecanism cum aveau aparatele foto alea clasice cu film diafragma, sau cum e pupila de la ochi care se inchide si deschide. E ca si cand avem o armura pe noi si in zona gat-inima-stomac armura are posibilitatea deschiderii (ca un dulap, ecluza, fereastra etc).
Cand ne intalnim cu un om il scanam din toate punctele de vedere si hotaram intuitiv daca omul ne garanteaza siguranta si daca ne place. Asta facem cu „lanterna” atentiei din frunte. Mai jos, deschidem armura putin, mediu sau de tot ca sa ne conectam cu celalalt daca vrem/putem/situatia o cere/avem interes/celalalt ne solicita etc
Constientizarea acestei zone gat-inima-stomac e importanta tare si e baza relatiilor. De asemenea, constientizarea zonei si „manevrarea” ei presupune si cum esti „tu cu tine”. Ce parere ai despre tine, despre cum e lumea (prietenoasa, interesanta, amenintatoare, ostila etc), daca „merita” sa socializezi ori ba, despre incredere etc.
Cei care au probleme de rusine, blocaj, fobie sociala, timiditate exagerata, lipsa de incredere in sine etc de aici incepeti de la hubloul de conexiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.