despre relatia romantica la distanta

„buna viki, vorbeam cu 3 prietene de ale mele despre iubirea virtuala, si la distanta, ele zic ca exista, te atasezi de acea persoana cu care vorbesti zinic, pe de alta parte, vorbeam cu 2-3 baieti ei au alta parere, zic ce nu e fizic nu exista
adica barbati tb sa te simta miroasa fizic ca sa zica ca exista iubire, femeile zic, ca exista atasare si sentimentul, ajungi sa te indragostesti nu de fizicul lui ci de atentie vorbele
mi ar place sa stiu parerea ta, eu tin la prietenele mele, una din ele s-a despartit de iubitul ei tot din cauza distantei”

Cand incepi o discutie cu cineva in chat, adica la computer fie doresti asta, fie nu. Fie esti pregatit pentru asta, fie nu. Fie cauti asta, fie nu.
Te trezesti intr-o relatie la distanta, tu in romania, el in alta tara. Mintea ta, are pentru relatia ta niste vesti bune sau rele, vesti care se bazeaza pe informatii despre treaba asta colectionate din filme, articole de gen, cazuri reale din jur, barfa prietenelor. Toti am auzit de naivii de serviciu care apar din cand in cand in presa si se plang c-au fost escrocati si storsi de bani de un necunoscut care a stiut sa joace frumos.
Deci, pana la relatia virtuala, deja mintea are niste idei despre:
-daca ar putea sa mearga sau nu
-daca e periculos sau nu
-daca se merita (ce-o mai insemna si asta !?!) sau nu
Si daca relatia incepe si se deruleaza, derularea poate avea loc in mai multe feluri, pentru ca personalitatea se reflecta in felul in care facem actiunile complexe. Daca persoana e deschisa si sugestionabila, va tasta autosugestionandu-se si dezvoltand trairi (excitatie, fluturi in stomac, electrocutare in piept si peste tot, zumzaiala si ciupituri, furnicare si unde de simtire).
Daca persoana e nesugestionabila, va intelectualiza si va relationa prin cuvinte raspunzand cuvintelor tot cu cuvinte. adica relatia va fi mai mult mintala, decat somatosenzoriala.
Fac o paranteza si spun ca, dupa mine, indragostirea de celalalt are la baza indragostirea de propriile mele trairi in reactie la celalalt. Un fel de: ma indragostesc de mine insami prin tine. Ma indragostesc de mine pentru ca-mi plac trairile mele ca reactie la tine.
So, ca sa vorbim tehnic (desi e grosier termenul si enervant, dar nu avem ce face, ca sa putem intelege cat de cat fenomenul trebuie sa il schematizam putin) poti participa numai intelectual sau si senzorio emotional la un chat.
Ei, partea interesanta e ca, exista cazuri in care cei doi (sau cel putin ea) s-a topit in relatie, „a pus suflet”, a reactionat total la celalalt si cand s-au intalnit …. a constatat ca, corporal nu se simtea atrasa de el. Nu feromoni, nu chimie, nu „vino-n-coace”, nu atreactie, nu nimic. Nasol, inseamna ca creierul si corpul au trait o confuzie, si-au produs la distanta hormoni si neuromediatori de placere ….la ceea ce si-a imaginat creierul c-ar fi, in absenta concretului. Deci, prin raportarea la un produs al imaginatiei putem reactiona. O chestie de „empatie” la un produs imaginar. Cum cred eu ca e el si ce cred eu ca crede el despre mine.
Din datele mele, numarul de barbati si de femei care fac asta e egal ….. normal pentru ca daca vorbim de relatii virtuale hetero si cati barbati sunt la computer atatea femei, chiar daca o femeie poate sta cu 3 barbati si un barbat cu 4 femei, proportia se mentine.
Ponderea suferintei e mai mare la femei pentru ca femeile-s mai indragostite de dragoste si pentru ca multe au dependentă de trairile respective. Un numar semnificativ de barbati se pozitioneaza din start cu scopul sexului in relatie, bazandu-se pe o idee care da „logica” sau justificarea acestei atitudini: „daca o prind si facem sex si sexul e bun, daca suntem compatibili sexuali, atunci abia pot demara actiunea de a vedea daca tine la ea”…. Da, barbatii (de fapt, unii barbati) cred ca lucrurile pot fi separate : sexul de dragoste, implicarea de nonimplicare, etc.
So, de ce ponderea de victime ale relatiilor virtuale sunt femeile? sau de ce suferinta unui esec rezultat dintr-o relatie virtuala e mai mare la femei? Pentru ca femeile doresc tandrete, blandete, cuvinte frumoase mai presus decat orice, pa cand barbatii doresc senzatii erotice care sunt mai usor de capatat-tranzactionat-gestionat. Orentarea primului interes pe sexualitate a barbatului ii scuteste de suferinte mai profunde pe care femeile si le iau direct.
Deci
Poti participa total (sugestionabil si cu deschidere) in relatie, poti reactiona corporal satisfacator dar la intalnirea propriu zisa sa nu existe chimie.
Fiecare din cei 2 proiecteaza masiv dorinte, fantasme, fac atribuiri si-si biaseaza convingerile din povesti, filme de dragoste, filme xxx, stiri si cazuistica din cartier.

Notă: Stiti ca fiecare om e unic si ca fiecare om se situeaza unic in relatii iar generalizarile sunt tampite. Dar fara generalizari n-am putea avea literatura de specialitate si n-am putea discuta de situatii care se intalnesc deseori si cu frecventa. Am incercat pe cat am putut in postare sa nu generalizez si sa scriu in loc de „femeile fac… unele femei fac” , ca sa pastrez legatura cu realitatea si sa dau posibilitatea cititorului sa se recunoasca in categorie daca vrea, sau sa se plaseze in procentul celalalt care ramane de „indivizi neafectati de statistica”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.