despre empatie

Am scris de empatie, de lipsa ei si narcisism.
Dar hai s-o zic pe-aia mai simpla, sa ma dau un pas mai inapoi: multi oameni cand sunt priviti in ochi se tulbura si-si pierd concentrarea. Da, asta inseamna ceva.
Oameni buni, cei care va stiti ca vă fâstâciți când sunteti priviti (mai ales cand vorbiti), priviti oamenii in ochi si studiati-va reactiile pe dinauntru.
Vorbiti-va calm si iubitor cand constatati ca simtiti ceva naspa cand sunteti priviti. Ce puteti simti? Gen : ca vi se face o „gaura” in stomac sau in piept, ca va strange gatul, ca nu mai aveti cap, ca aveti cap dar e ceata in el, ca nu mai aveti corp de la gat in jos, sau vi se imoaie picioarele, ca intreg corpul devine bucatele de fier, gheata, cuie si sticla pisata etc
Daca simti una din cele mai sus scrise sau ceva pe-acolo, scoate-te din criza respira si atinge-ti zona care n-o mai simti, pipai-o si vezi ca e acolo, ajuta-te sa-ti confirmi ca existi.
Doar singur te poti scoate din genul asta de blocaj. Nu mai da vina pe timiditate, fobie sociala, neincredere in tine samd
Da exista timiditate, fobie sociala, lipsa de incredre in sine dar au la baza transformarea interioara traita anxios sub privirea cuiva semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.