un atac de panică live

      Niciun comentariu la un atac de panică live

Ieri am obținut acordul unei fete să relatez întâlnirea cu ea. A avut o programare, s-a prezentat la ora stabilită și când i-am deschis ușa am găsit-o în atac de panică la ușă. O secundă am privit-o căutând să înțeleg ce se întâmpla pentru că era aplecată în față și gesticula cu mâinile ca și când ar fi înotat. Am luat-o de mijloc am condus-o, am așezat-o dar plângea și respira speriată.
Am încercat să-i vorbesc dar nu intra în contact cu mine, așa că am ridicat-o cu blândețe dar ferm în picioare și am început să-i fac tapping (să o ciocănesc cu palmele) de la gambe spre în sus. -hei, îți simți corpul? a scuturat din cap că da, i-am apăsat stomacul să o ajut să respire și am strigat tare dar calm, hai să respirăm amândouă dar ne forțăm pe expir. Auzi? Am respirat amândouă ( eu am preluat intenționat respirația ei ) și ne-am stors la expir. Respiram de mână și tremura. Pentru că plângea și-i era și rușine și frică, am luat-o de umeri și am îndreptat-o, i-am luat bărbia și am privit-o în ochi .I-am vorbit ferm dar neagresiv, cu putere.
-Hei, mă vezi și vreau să știi că ești în siguranță cu mine, am grijă de tine, te iubesc și aș vrea să știu daca și tu mă poți iubi.
Când am zis că o iubesc, m-a îmbrâncit și s-a fâstâcit tare, s-a precipitat și vocea i-a devenit stridentă :
-cum să mă iubiți? de ce dv? eu, eu, eu nu , eu nu cred că pot să vă iubesc , poate altă dată, poate cu timpul, acum nu am cum să vă zic așa ceva !
Am găsit bărbia și i-am adus capul din nou să mă vadă, apoi am dus mâinile pe lateralele capului și am mângâiat-o, am scăzut vocea – hei, uită-te în ochii mei până îți dai seama dacă te iubesc și te respect. Uită-te dacă poți să-ți dai seama din privirea mea. Am tăcut și am rămas ochii ei în ochii mei, stăteam amândouă în picioare și am tăcut cred că 2 minute fără să ne mișcăm. Îi spuneam doar cu ochii – te plac, te respect, am grijă de tine, poți să mă studiezi cât vrei. Efectiv am lăsat tăcerea să umple camera, timp în care s-au normalizat respirațiile și ea brusc a făcut un zâmbet uriaș , a zis și eu vă iubesc……..o, mi-a trecut. Mi-a trecut!! Apoi cu ochii mari, ca după o mare revelație, mi-a trecut! Doamne , m-am liniștit.
Apoi, am început ședința. Am aflat printre altele că, deși își dorise nu i-a zis nimeni că o iubește în 25 de ani. Na, acum o iubesc eu și asta e mult pentru că eu o iubesc cu tot cu oamenii care mă iubesc pe mine. Trăiesc într-o rețea de oameni pe care-i iubesc și care mă iubesc și iubesc treaba asta de mor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.