despre colegul de banca

      Niciun comentariu la despre colegul de banca

fragment de discutie dintr-o sedinta
-care e cea mai mare problema a vietii tale?
-colega mea de banca imi face necazuri mereu. Face mutre si e nesuferita. Nu e deloc pozitiva. Si daca ea nu e, nu sunt nici eu.
-care e situatia ei, ce-mi spui despre ea?
-are o situatie naspa. In familia ei*, asta* si asta* si asta* (enumera greutatile din familie).
-hei, vezi tu, dupa parerea mea tu poti fi buna cu ea. Tu, poti porni bunatatea din inima ta, pentru ca tu nu ai durere in inima. Inima este un loc de unde poate izvorî bunatatea care urca cu liftul zambetului si care are ecou prietenia. Ea, cu siguranta daca iti vede bunatatea si zambetul ti le poate dubla. Se uita la tine si ce vede face si ea. Ea trebuie ajutata sa practice bunatatea ca sa o stie. Tu insa o si poti incepe din senin bunatatea fara motiv, ea cu motiv si motivul vei fi tu.
-dar stiti ca inteleg? Am eu 11 ani dar am inteles!
-da? ia baga-mi un exemplu!
-pot sa nu ma mai feresc de ea cand fac poze in snapchat. Sunt unele care se fac la dublu si pot sa fac cu ea. Si la ora de romana cand lucram pe echipe pot sa nu mai fug de ea. Stiti, uneori imi dau ochii peste cap gen -ca ma plictiseste. Cred ca nu mai fac asta. E deajuns?
-da. Despre asta e vorba.
Copiii sunt bucati ideale de prelucrat daca le explici pe intelesul lor. Voi ramane vesnic fermecata de disponibilitatea lor la schimbare si de gratia cu care accepta asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.