ninge, imagerie vizuala

Cu dedicație, celor care nu au zăpadă acum și vor un exercitiu de liniște :
Amintiți-vă sau imaginați-vă că vedeți pe geam cum ninge și fără să scăpați din ochi ninsoarea, vă îmbrăcați rapid și o mare bucurie se ridică în piept. Fiori de amintiri vă cuprind și bucurie copilărească.
Ieșiți afară, ridicați fața în sus, vă ies aburi din gură și nas și vă lăsați nins pe față. Simțiți delicat fulgii pe pielea caldă, respirați fulgi de nea, închideți ochii și lăsați să vă ningă în gură. Vă concentrați să simțiți greutatea perceptibilă a fulgilor. Pe gene se simt chiar grei, genele se clatină și se mișcă sub fulgi. Pe mustață îi topiți cu respirația și îi suflați și-i împăștiați expirând și râzând.
Ninge cu fulgi învârtindu-se, dansând nebuni, e ger dar nu bate vântul; zăpada scârțâie sub tălpi, curată și urmele rămân imprimate. Vă aplecați și luați un pumn de zăpadă și din micul bulgăre, omul de zăpadă vă strigă și vă face cu ochiul.
Bulgărele îl tăvăliți, îl rotiți și rostogoliți și crește. Vă îngheață mâinile dar nu vă opriți. Munciți cu râvnă, copilărește și omul se face singur sub mâinile și entuziasmul vostru. Obosiți de o oboseală plăcută, scoateți aburi pe nas și pe gură, râdeți și vorbiți cu omul de zăpadă. Nu vă opriți căci mâinile își amintesc dintotdeauna ce au de făcut iar omul se întrupează înalt și doar îl desăvârșiți sculptând fața, frumoasă, curată și albă. Albă ca zăpada. La final, amețit. obosit. fericit. cu un prieten alb, te simți artist de moment și te lași întins în zăpadă să te mai ningă puțin . Înainte să intri în casă lasi să te ningă și-n ochi, pe față fulgi uriași care miros a zăpadă curată, faci îngerași temporari pentru că ninge atât de intens că te acoperă în zăpadă. intri în casă, e cald și bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.