meditatie si stiinta

#Meditatia ca stare a mintii si-a creierului este luata in studiu si cercetare, ca sa putem surprinde si măsura care-i treaba pe-acolo. Creierul viu emite unde cerebrale masurabile (EEG) si se stie demult ca undele emise sunt mai mari, mai mici, mai intense sau mai putin. E clar că ceva pulsează inauntru si emite, ca un fel de aromatizator de cameră. Sunt convinsa ca daca am avea o căciulă cu electrozi si cu un ecran de afișare, am vedea pe ecran ca țeasta noastră își face de cap dupa cum reacționăm.
S-a constatat că, meditatia poate modifica in bine undele astea, de fapt tot creierul se schimbă cand medităm astfel incat emite unde „bune” care favorizează reparatiile in celule si restabilirea sistemului.
Deja cercetarile au surprins cum in starea de alfa, specifica meditatiei, la nivel celular se intampla treburi bune. Era naibii si timpul sa se cerceteze stiintific aceste aspecte si sa se formuleze niste propozitii de validare a meditatiei si-a starilor meditative, altfel stiinta de larg consum ar fi ajuns ridicolă sau neinteresantă. Si-așa….„ștința” uită că….oricine poate strivi un gândac, dar nici toți oamenii de știință nu-l pot face la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.