o zi oarecare

Azi e blue monday, cică cea mai trista zi din an pentru creier. Ca cica ar fi trecut sarbatorile, s-au cheltuit banii, nu avem perspectiva unei alte petreceri imediate, ca nu e soare si ca ne scarpinam cu urechea stanga la mana dreapta.
Eu mi-am intrebat creierul daca e blue si el a inteles ca, vreau sa stiu daca sunt de sange albastru sau nu.
I-am zis ca nu nobletea de pedigree ma intereseaza ci aia de sinapse si de neuromediatori. A stat putin pe ganduri, de fapt si-a oprit propria-i gandire ideatica si s-a intrebat daca e blue. Neh, as putea fi blue dar de ce-as fi? Creierul e foarte naiv daca e sa se autoinvestigheze si sa vorbeasca despre siesi. M-am hotarat ca nu-s blue desi daca insistam si cautam nod in papura, gaseam sa incropesc ceva, dar eu nu-mi tin la un loc toate problemele ci le tin risipite, ba chiar pierdute prin toate cotloanele mintii.
So, esti consumist? Stii de blue? Colectionezi stiri care-ti spun cat de stresat esti? Atunci esti blue. Faci de capul tau, esti cum vrei tu. Creierul nu stie ce e in afara lui daca tu nu-i spui, daca tu nu-i titrezi ceea ce vezi-auzi-mirosi. Tu reproduci lumea din afara inauntru dar povestita de minte. Iar mintea poate fi o voce prietenoasa sau criticul interior despre exterior. Asadar, povestiti-va sanatos lumea externa si uita de blue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.