despre mentalitati, continuare

despre mentalitati, continuare
Pentru cei care ar fi interesati sa-si depisteze convingerile sau mentalitatea, va propun un exercitiu de antrenament.Luati o sintagma cum ar fi „exceptia confirma regula” si explicati-o. Ce vrea sa spuna ea? Pe ce se bazeaza? Daca ar fi sa o explici unui copil, cum ai constru explicatia?
Vedeti dar, psihicul nostru e ca un aisberg si noi folosim doar varful. De exemplu: esti acasa si vezi haine in dezordine, apoi praf, apoi vase nespalate si vezi scame pe jos si in concluzie gandesti si poate si afirmi catre cineva „trebuie sa fac curat”. La baza sunt observatiile, concluzia e propozitia pe care o utilizam in dialog intern sau cu altcineva.
Deasemena, un alt exercitiu foarte fain este cand analizezi ceva ce-ti se pare fain, gen o fetiță care alearga cu o floare in mână. Zambesti catre ea si te incalzesti in inima si o admiri sincer. Daca e sa te intrebi de ce iti place atat de mult (chiar adca pare nuts) ai putea sa vezi ca accesezi lucruri de genul:-copiii sunt inocenti (in sensul de pur, nepervertit, nu are cum sa fie rau un copi)-e o bucurie sa mai vad lucruri frumoase intr-o lume dură-copilul alergand c-o floare inseamna pace, curatenie, siguranta si asta e o dovada ca lumea inca functioneaza-etc, mai sunt si altele
Daca chestionandu-te nu ți se leaga nimic, nu-ți vin raspunsuri din tine, nu-i chiar ok. Asta poate insemna multe lucruri dintre …„tine și tine”. Dar nu-i foarte grav, daca te deschizi catre tine cu curaj si cu onestitate sa accepti ce-ti vine, sa lasi sa vina de la sine ce-o veni, poti invata sa faci asta. Si nu uitati, un gand e doar un gand, nu e neaparat ceva batut in cuie. Un gand poate fi puternic daca e sustinut de vointa sau de furie necontrolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.