constientizare

Azi dimineata am scris o mica postare despre exercitiile antistres. Zic generic antistres, ele fiind de fapt mici actiuni de autoingrijire si de cultivare a echilibrului nostru.
Mi-am propus sa scriu cat pot de des genul asta de mici exercitii descrise care functioneaza la mine si poate si la altii.

Seara, la capatul unei zile oarecare e foarte potrivit sa refaci daca poti pe bucatele povestea zilei.
La inceput reia ziua de dimineata si du-te pas cu pas pana seara. Nu-i chiar usor, trebuie sa te concentrezi sa-ti aduci aminte actiunile. Daca ai reusit, incearca si invers, ia-o inapoi din momentul asta si du-te invers din actiune in actiune pana ajungi la momentul in care te-ai trezit.

Cu ce-am ramas eu din ziua de azi? Oare va ramane ceva din ziua asta in memoria de lunga durata?

Pot sa-mi amintesc ce mi-a placut azi? Daca da, pot sa-mi clarific de ce mi-a placut lucrul respectiv?

Ia sa incerc chiar acum.
Dimineata am scris un mesaj cuiva care facuse ceva si imi lasase o mahnire pe suflet si nu mi-a placut. Mi-am facut curaj si mi-am declarat supararea si m-am explicat si am primit un raspuns frumos si care m-a luminat.
de ce mi-a placut??
Mi-a placut ca mi-am constientizat supararea, am izolat-o, am studiat-o si am chibitat sa o declar sau nu. Si am decis sa imi fac curaj si sa-mi gasesc cuvintele sa spun si sa fac asta pentru mine. Mi se pare ipocrit sa am ceva pe suflet si sa inăbuș sau sa o țin acolo nespusa. Simteam ca o tensiune apasatoare in cap si in gât si dupa ce mi-am dat voie si m-am decis sa scriu, m-am eliberat si-am simtit bucurie, batai palpitante (in sensul placut) si mi s-a facut spațiu inauntrul meu, plus ca mi s-a descarcat tensiunea. Mai mult dupa ce si cealalta persoana mi-a raspuns frumos, m-am usurat de-a dreptul. Curajul versus tupeu este mereu sanatos. M-am bucurat mult sa constat ca am accesat zona respectului fata de mine si fata de oameni. Mi s-a facut drag de mine!

Un alt moment bun a fost ca un om mi-a adus un buchet de trandafiri, care au miros! Mi-a placut pentru ca aveam preconceptia trista ca florile de florarie nu mai au miros si mi-a placut sa fiu placut surprinsa. Ce fain e sa te inseli cateodata cand te astepti la putin si gasesti mai mult !

As mai avea de descris lucruri faine de azi, dar m-as lungi mult in scris.
Poti face si tu asta, sa cauti in filmul zilei chestii, detalii faine si sa le savurezi putin. sau putin mai mult si sa le zambesti. ia vezi, tie poate sa-ti fie drag de tine? Daca da, ziua de azi a trecut cu rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.