despre gestionarea agresivitatii

memory
Fragment dintr-o sedinta, despre gestionarea impulsivitatii cu accent pe utilizarea resurselor.

-o problema de-a mea, e faptul ca ma enervez cand oamenii imi spun anumite lucruri. Pur si simplu ma scoate din sarite si devin artagoasa. Si eu nu sunt rea, dar …dau cu bâta-n baltă.
-cum ai vrea sa reactionezi?
-sa ascult calma si sa dau o replica politicoasa, sa refuz, sau sa-mi spun parerea personala.
-ce te impiedica?
-enervarea, impulsivitatea…si cat as vrea sa nu mai fiu asa!
-ok. Poti sa te imaginezi cu o bâtă grosolană, dând cu ea irational si turbat intr-o baltă de noroi? Tu, frumos imbracata, vorbind cu o persoana si dintr-o data cand persoana iti da sfatul nedorit – tu rapid iei o bâtă si faci flescaiala si te stropesti pe tine dar si pe celalalt?
-vai, nu! Ma bufneste rasul, n-am cum sa-mi imaginez asa o tampenie.
-ok, tocmai pentru ca este o tampenie, dar e tampenia in care chiar tu gandesti despre tine, poti folosi aceasta imagine cand simti ca devii impulsiva sa te comuti si sa iesi rapid din stare?
-pai si sa râd?
-nu neaparat, la inceput poti exersa sa te pregatesti fictiv, apoi ai folosi-o concret si ai surade iar apoi ar fi doar o punte de trecere rapida din enervare in suras si in accesarea unui raspuns pe care il ai tu cand nu esti nervoasa.
-plec in viață sa exersez. Deci, bâtă si dau in balta. Groaznic de…aiurea. Ca si impulsivitatea dealtfel. Da, mai bine ceva scurt in mintea mea decat sa ma rastesc urat la oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.