exercitiu

      Niciun comentariu la exercitiu

Un exercitiu pentru mentinerea sanatatii mintale e sa te intrebi ce lucruri frumoase ai vazut peste zi.
E un exercitiu foarte interesant sa ceri mintii sa se lase putin inspre in spatele zilei si sa derulezi filmul zilei. Si in timp ce-ti amintesti procesul de dimineata pana seara sa ai cerinta de a recolta ocaziile cand frumosul s-a ivit.
Si dupa ce le identifici, sa le iei pe rand si sa te intrebi de ce sunt frumoase pentru tine. Acest exercitiu te conecteaza la centrii placerii si la sursele de iubire si la tine insati. Se aprofundeaza o stare de pozitivism, daca asta doresti.
Momentele mele de azi in legatura cu frumusetea sunt:
-momentul in care i-am lasat un bacsis dimineata taximetristului batran care a pupat banii si a zis „sar-mana doamna, e primul azi”. Pentru mine a fost frumos sa vad fața lui batrana plictisita ca pupa banii, chiar daca a fost sincer sau nu. Asta pentru ca ador momente de surpriza care scot oamenii din transă.
-am observat ca si-a revenit gazonul (avea bucatele mici de iarba arse), e iar verde. Constientizarea m-a facut sa vad cum natura se misca si isi face ciclul. Verdele oricum ma refresh-eaza si m-a conectat cu centrul inverzirii din mine.
-un buchet din flori de hartie pe care mi-a dat o fetita la cabinet. Frumusetea lui simpla m-a dus in centrul admiratiei pentru migaleala si efort, plus a darui si a primi=gesturi simple dar bune.
-un clip al lui Dalai Lama cu Lady Gaga care m-a lasat paf. Nu-l vedeam genul pe dalai Lama sa faca echipa cu Gaga. Frumusetea acestui clip vine pentru mine din surpriza si admiratia pentru Dalai Lama de a vorbi alaturi de Gaga, modestia din asta si suflu nou de deschidere pentru tineri. Ador sa vad varstnici care fac punti de legatura cu tinerii pentru tineri.
-un clip din cimatica cu o picatura de apă dansand in aer sustinuta de sunete. Nici nu mai am nevoie de justificare la asta, sunt mare fan spectacol de apă. Toata apa din mine a dansat cimatic.
-fraze intregi din cartea pe care doar am cumparat-o „Cuprind multimi” despre suportul microbilor oferit vietii. Faptul ca m-am nascut urand microbii si temandu-ma de ei si am ajuns sa-i iubesc. Ador sa daram mituri personale, sa gasesc profunzimi si noi resurse.
Cumva, daca ma preocup sa adun momente frumoase dintr-o zi, gasesc multe.
Si frumusetea pura de-a-mi darui momente si de-a-mi cultiva sanatatea mintala si sufleteasca e importanta.
cauta-ti si tu momentele de frumos de azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.